Spaarndammer Journaal

Nieuws en achtergronden rondom werkzaamheden in de Spaarndammerbuurt

Soort publicatie: krant voor bewoners en omwonenden van twee op te knappen wooncomplexen
Opdrachtgever: Eigen Haard

Het Schip is een appartementencomplex uit 1918 in de typische stijl van de Amsterdamse School. Eigenaar Eigen Haard heeft de gevel in 2015-2018 gerestaureerd en de woningen gerenoveerd. Spaarndam 1, het complex er schuin tegenover, is in 2018 aan de beurt.

Om draagvlak te creëren onder bewoners en omwonenden, bedacht Eigen Haard het Spaarndammer Journaal. Met nieuws en achtergronden rondom de werkzaamheden. De krant is een gezamenlijke uitgave met Museum Het Schip, dat in een deel van het gebouw zit.

Praktische informatie over bijvoorbeeld tijdelijke verhuizingen en planningen ontvangen de bewoners in een nieuwsbrief. Het Spaarndammer Journaal biedt vooral interessante achtergronden. Over het zoeken naar de juiste baksteen, bijvoorbeeld. Zelfstandige ondernemers in de buurt. En exposities in het museum. Dit maakt de krant ook interessant voor buitenstaanders. Bezoekers van Museum Het Schip nemen de krant dan ook graag mee.

In mei 2018 is het 6e nummer van het Spaarndammer Journaal verschenen.

Ik heb voor alle kranten de artikelen geschreven en geholpen met het coördineren van de productie. Dat wil zeggen: de fotograaf briefen en de vormgegeven proeven controleren.

Spaarndammer Journaal

Pdf’s van de kranten vind je op de site van Museum Het Schip.

Terug naar portfolio >