Lastig kiezen, hè?

Grote kans dat dit niet de eerste website is die je bekijkt tijdens je zoektocht naar een tekstschrijver of redacteur. Maar misschien wel de laatste? Laat me wat punten op een rijtje zetten die je kunnen helpen bij je beslissing.

Specialisme

Korte teksten, van 1 regel tot zo’n 1.500 woorden, zijn mijn specialiteit. Een interview van een half uur verwerk ik tot 300 woorden. Een beleidsnotitie van 15 pagina’s vat ik samen in een prettig leesbaar A4’tje.

Ervaring

Personeelsbladen en teksten voor woningcorporaties. Die beslaan een groot deel van mijn portfolio. Het belang van de afzender is daarbij vaak net iets anders dan dat van de lezer. Dat spanningsveld, dat is boeiend.

Daarnaast heb ik ook de nodige nieuwsbrieven, folders, brochures en jaarverslagen geschreven.

Maar websites dan?

Daar schrijf ik ook voor. Ik weet wat werkt en wat niet werkt en ik verdiep me continu in de nodige vakliteratuur over SEO en conversie en volg menig webinar.

Mijn eigen website die je nu bekijkt, is een direct resultaat van een training die ik heb gevolgd bij Aartjan van Erkel. Hij heeft de bestseller ‘Verleiden op internet’ geschreven. Een standaardwerk voor iedere schrijver van webteksten.

Organisaties waarvoor ik schrijf

Woningcorporaties, zoals ik al zei. Verder heb ik ook geschreven voor: UWV, SVB, gemeente Amsterdam, Nuon, Schiphol, KLM, Sanquin, Achmea, KPN, Etos, Tempo-Team, politie Gooi en Vechtstreek, ROCvA, Amarantis, Randstad, Rabobank … Kortom, heel divers.

Of het nodig is dat ik al ervaring heb met je branche? Nee. Ik lees me snel in en vraag door.

Juist als je ergens weinig van weet, wordt je gedwongen om de juiste vragen stellen om een goede tekst te kunnen schrijven.

Opleiding

Dat is alweer even geleden. Na het vwo ben ik gaan studeren aan de hbo-opleiding Boekhandel en Uitgeverij. Kan je weer vergeten, want die naam is sinds mijn afstuderen in 1995 tig keer veranderd.

Daarna vooral zelfstudie (boeken, artikelen en flink wat webinars) over het schrijven van (journalistieke) teksten, framing, SEO, et cetera.

En totaal irrelevant, maar ik noem het toch maar even: ik ben al 2 decennia gediplomeerd masseur (na een opleiding van 9 maanden). Vinden mijn vrienden leuk.

Privé

Ik houd privé en zaken graag gescheiden. Maar alle handboeken leren me dat je vooral persoonlijk moet zijn op je bedrijfswebsite (en ik snap ook wel waarom). Dus vooruit, daar gaan we:

Geboren en getogen in een heel klein dörpke in Brabant: Haarsteeg. Op mijn 19e ben ik gaan studeren in Amsterdam. En kwam ik erachter dat ik toch meer een stads- dan dorpsmens ben.

Op de 10-puntsschaal introvert-extravert scoor ik ergens tussen de 3 en 4. Maar de kleindorpse verlegenheid heeft Amsterdam van me afgeschraapt.

Je kunt veel aan me vragen, maar als je me bij een terugkerende redactieklus steeds dezelfde correcties laat aanbrengen, dan laat ik je weten dat ik mijn tijd liever anders besteed.

Tot slot: ik ben een bewuste levensgenieter. Ik heb geen auto (maar neem wel een paar keer per jaar het vliegtuig, geef ik schoorvoetend toe). En ik eet zo veel mogelijk vegetarisch en veganistisch. Maar ik heb geen zendingsdrang en ben ook geen heilige! De worstenbroodjes van mijn moeder kan ik echt niet laten liggen.

En, heb je de knoop doorgehakt?

Ja, ik wil contact met je

Ik zoek nog even verder

Ik twijfel nog

Tekstschrijver gezocht?

Ik help je met het aanscherpen van bestaande tekst. Of schrijf nieuwe teksten voor je.

Neem vrijblijvend contact op.

 

Tekstschrijver gezocht?

Ik help je met het aanscherpen van bestaande tekst. Of schrijf nieuwe teksten voor je.

Neem vrijblijvend contact op.

Menu